2018. augusztus 8., szerda

Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán

Halihó kedves Molyok !

Meghoztam nektek az Ambrózy báró esetei sorozat 3,5 részét. Igen tudom már kíváncsiak vagytok a negyedik kötetre, de ígérem ma még azt is hozni fogom.

Jó olvasást a bloghoz !


" 1900. december 10., este. A keleti indóházból útra kel az 502-es Budapest-Predeal-Bukarest vonalon közlekedő éjszakai járat, hálókocsijában a híres magánzó detektív, Ambrózy báró tanítványával, Hangay Mili kisasszonnyal, akit szigorú mestere épp száműzetésre ítélt a székesfővárosból. A fényűző, eslő osztályú kocsikban csupa előkelő, jómódú, kiváló modorú hölgy és úr utazik, akik legrémesebb álmaikban sem gondolnák, hogy mire megérkeznek, az egész Monarchiában csak úgy emlegetík majd az 502-es járatot, mint a fagyos éjszakában száguldó véres szerelvényt. "

A könyv műfaja: 
A történet a krimi kategóriába tartozik. 
Borító:
Egyszerűen gyönyörű ez a borító. Mondjuk ez sokkal sötétebb, mint a többi kötet, pont ezért egy kicsit ki is tűnik. Tetszik, hogy ez ilyen sötét, rejtelmes, mint maga a történet is.
Helyszín:

A történet az 502-es Budapest-Predeal- Bukarest vonalon közlekedő éjszakai járaton játszódik.
Idő:
A kötet az 1900-as években játszódik.
Karakterek:
Ez a kötet nekem azért tetszett annyira, mert végre egy picit tudott bizonyítani Mili kisasszony Ambrózy Richárdnak. A vonaton történt rejtélyt teljesen egyedül oldotta meg a lány, és ezzel el is elnyerte Richárd elismerését. Bebizonyította, hogy már sokat tanult a bárótól, és ezt már alkalmazni is tudja. Egyik kedvenc szereplőm Milike, nem csoda hát, ha kedves a szívemnek ez a kötet.
Írói stílus:
Böszörményi Gyula stílusáról már tudjátok a véleményem és, hogy mennyire szeretek olvasni az írótól. Ez a kötet is könnyed kis olvasmányt nyújtott számomra.
Saját vélemény:
Szerettem ezt a kis kiegészítő kötetet, bár a történethez nem kapcsolódik szorosan, azért jó volt olvasni a régi kedvenceimről. Tetszett, hogy Milike milyen ügyesen megoldotta a rejtélyt teljesen egyedül.
Kinek ajánlom:
Aki valami kis rövid krimire vágyik, annak ez egy szuper olvasmány lesz, az már egyszer biztos.

Én ezt a könyvet 4 csillagra értékeltem.
★★★★

Borító: 5/5
Történet: 4/5
Karakterek: 4/5
Írás stílus: 5/5
Oldalszáma: 196
Molyos értékelése: 96%
Kiadta: Könyvmolyképző

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése