2020. január 14., kedd

Könyvtári beszerzések | 2020. január




Sziasztok Molyok !

A mai napon egy újabb rovatot szeretnék indítani, amiben a könyvtári beszerzéseimet fogom nektek minden hónapban bemutatni. Igen tudom, hogy van így is elég sok olvasatlan a polcomon, sok recenzió vár még rám, de hát én szeretek veszélyesen élni ! Tudjátok, ilyen a könyvmolylét ! :D

Új év, új tervek, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálok újra aktívan könyvtárba járni, amit nektek is mindig megmutatok. Nézzük is akkor, hogy miket hoztam ma ki.

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én ha könyvtárba járok szinte mindig hozok ki magammal legalább egy Agatha Christie kötetet. Ez ma sem volt másként.

Agatha Christie első eredetileg is színpadra írt három felvonásos darabjában (londoni bemutatója 1930. december 8-án volt) Hercule Poirot és Hastings kapitány meghívást kap a híres angol fizikus, Sir Claud Amory surreyi házába, ahol az illető éppen az „atom” bombázásával kísérletezik.

A meghívás oka, lévén a szereplők kiléte, egészen biztosan nem egy-két kellemes, pihenéssel és csevegéssel eltölteni kívánt nap, hanem annál sokkal komolyabb.
A tudós ugyanis attól tart, hogy valaki el akarja lopni találmányát, vagyis egy olyan robbanószer képletét, amely döntő fontosságú lehet egy esetleges Angliát is érintő háború kimenetelét illetően.



Igyekszem minél több tehetséges magyar szerzővel megismerkedni kis életem során .A listán természetesen fent van Szabó Magda is, akitől eddig még csak az Abigélt olvastam, de ezen most itt az ideje változtatni.

Álmában ​nem, de életében egyszer kinyílik az ajtó az írónő előtt. Szeredás Emerenc ajtaja, amely mások számára örökre zárva marad. A megingathatatlan jellemű, erkölcséhez és hiedelmeihez tántoríthatatlanul ragaszkodó asszony házvezetőnőnek áll az írónőhöz, ám első perctől nyilvánvaló, hogy ő diktál. Gazdája megmérettetik, és nem találtatván könnyűnek, Emerenc nem csupán otthona, hanem lelke ajtaját is megnyitja előtte, ha csak résnyire is. Így sejlik fel Magyarország huszadik századi történelmének kulisszái előtt egy magára maradt nő tragikus, fordulatos sorsa. Vajon mit őrizget az idős asszony a hét lakatra zárt ajtó mögött?

Az ajtó a ki- és bezártság, a születés és a halál ősi jelképe. Állandó kettősség jellemzi a két főhős áhítatosan odaadó, máskor szinte gyűlölködő kapcsolatát is. A szeretet kapujában állnak. Sikerülhet-e végül beljebb vagy elengedni egymást?

Az ajtó Szabó Magda talán legismertebb regénye: Szabó István forgatott belőle filmet, és 2015-ben felkerült a The New York Times sikerlistájára.


A harmadik kötet pedig a nagy Stephen King tollából származik, akitől még nem olvastam sajnos eleget, mondjuk ennek egyik legfőbb oka az, hogy félek is tőle, de azért most mégis megpróbálkozom ezzel a kötetével.

Cujónak hívják Brett Camber legjobb pajtását, az irdatlan méretű, de jóságos bernáthegyit. Cujo szívesen ered nyulak nyomába a nyári mezőn. Nyúl után szaglászik akkor is, amikor fejét egy üregbe tolja. Csakhogy az üregben, ahová a nyúl Cujo elől elbújt, veszettséggel fertőzött denevérek laknak… Cujo iszonyú alakváltozása, ámokfutása Castle Rock lakóinak életét merő iszonyattá változtatja. Maga a Gonosz jött el Castle Rockba, hogy minden vétket megtoroljon.




Köszönöm, hogy itt voltatok velem, remélem tetszett nektek ez a bejegyzésem. Ha jártok könyvtárba nyugodtan írjátok meg, hogy ti milyen könyveket terveztek kikölcsönözni a januári hónapban .


Hagyjatok magatok után nyomot, bátran jelezzétek véleményeteket a blogon, ígérem nem harapok!


Legyetek jók! Sziasztok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése