2018. október 10., szerda

Top 5 kedvenc férfi szereplőm



Sziasztok  Molyok !

E heti TOP 5 szerdás témánkban a könyves férfi karakterek kerülnek előtérbe. Szerintem nagyon sokan vagyunk úgy könyvmolyok, hogy a történetek során akarva, akaratlanul beleszeretünk némely férfi karakterekbe. Nincs is ezzel baj, hiszen egy jól kidolgozott szereplő egy idő után szinte lelép a lapokról, és mi meg a kis moly szívünkkel beleszeretünk, mert annyira tökéletesek, érdekesek, és viccesek. Mindig nagyon örülök, ha egy új könyves szerelem alakul ki, mert akkor tudom, hogy egy igényes könyvet olvastam, ahol az író olyan ügyesen alakította ki a szereplőnk személyiségét, hogy mi beleszerettünk. Nahát ezekből a csodás férfi szereplőkből emeltem én ki öt darabot. Emellett természetesen sokkal több férfiszereplő van, akit szeretek, de most csak őket említeném.

Jó olvasást a blogbejegyzéshez !

1. Mr. Darcy
A sokak által ismert és szeretett Jane Austen Büszkeség és balítélet könyvének kiemelkedő karaktere. Szerintem már mindenki látta, vagy olvasta ezt a könyvet, és tudja, hogy Mr. Darcy személyisége milyen megnyerő. Mr. Darcy karakterében igazából nem tudnám megmondani, hogy mi olyan érdekes és vonzó, mégis a könyv olvasása közben mindig elmosolyodtam, amikor a színre lépett, vagy szó volt róla. Egy magát keménynek mutató férfi, akiről a történet végére kiderül, hogy még szíve is van ! Aki nem olvasta még el ezt a könyvet, az nagyon gyorsan  pótolja be, mert ez egy szuper romantikus regény, nagyon jó karakterekkel, és izgalmas eseményekkel !

2. Ambrózy Richárd
Böszörményi Gyula Ambrózy báró esetei sorozatának férfi főszereplője is csak úgy sorban dobogtatja meg  a magyar lányok szívét. Hihetetlenül jól kitalált karakter, aki a morcossága és a testi hiányossága miatt is annyira szerethető. Aki olvasta ezt a sorozatot biztos tudja miről beszélek, és egyetért velem, hogy Richárd karaktere nagyon érdekes és szerethető minden negatívummal szemben. Néha olyan lenéző Milivel , fennhéjazó és makacs, de mi mégis szeretjük, mert vicces, okos és annyira, de annyira találékony ! Mindig olyan gyorsan és ügyesen göngyölíti fel az ügyeket, hogy el áll az ember szava tőle. Ezt a sorozatot is nagyon ajánlom elolvasásra, aki eddig még nem tette meg !

3. Szentesy Igor
Lakatos Levente Szigor sorozatának főszereplője, Szentesy Igor mellett sem mehetünk el szó nélkül. Ismételten egy nagyon jól kidolgozott, érdekes karakterrel állunk szemben, aki nagyon magabiztos és csábító. A történet során sok kis apró információt tudhatunk meg Igor múltjáról, ami még tesz a férfi személyiségéhez, és bűverőjéhez is természetesen. Több szó, mint száz Lakatos Levente egy nagyon ígéretes magyar írónk, akinek érdemes olvasni a könyveit, hiszen a történetekben nagyon jó szereplőket alkot, mint például Szentesy Igort  is.

4. Cortez
Leiner Laura Szent Johanna Gimi sorozatáról sem kell szerintem bemutatót tartanom, hiszen nagyon népszerűek a könyvei, sokan olvassák és szeretik az írónőnek ezt a sorozatát is. A sorozatban Rentai Renáta szemén keresztül ismerjük meg az iskolát, az osztálytársait, és szeretünk fülig Cortezbe. Cortez a suli legmenőbb fiúja, minden lány vele szeretne lenni, de ő azért megválogatja, hogy kivel ismerkedik, barátkozik. Nekem nagyon tetszik a fiú személyiségében, hogy nem érzem nagyképűnek, pedig azért neki lenne mire. ( zenekar, nyelvtudás, kinézet) Köszönet az írónőnek, szeretjük nagyon Cortezt !




5. Jean Valjean
És akkor jöjjön az utolsó kedvenc férfi karakterem, Jean Valjean Victor Hugo A nyomorultak című művéből. Érdekes, hogy egy klasszikus könyvből is került be szereplő erre a listára, de hát én mégis valamiért úgy éreztem, hogy Jean Valjeannek is itt a helye köztük. Az ő esetében nem arról beszélünk, hogy milyen vicces, vagy jóképű, mert ennek a könyvnek nem ez a  célja. Engem maga a férfi karakterében az fogott meg, hogy hatalmas jellemváltozáson esett át, és olyan tetteket vitt véghez, ami szívet melengető volt számomra. A történetbe nem mennék bele, akinek van kedve és türelme olvassa végig ezt a csodálatos könyvet, mert szerintem megéri !


Hát ők lettek volna az én TOP 5 KEDVENC FÉRFI SZEREPLŐIM ! Remélem tetszettek a válaszaim és jól éreztétek magatokat a bejegyzés olvasása közben. Nektek kik a kedvenc férfi szereplőitek ? Írjátok meg lent komentben, hiszen érdekel a ti véleményetek és gondolataitok !

Köszönöm, hogy itt voltatok velem !  Legyen további szép napotok ! Sziasztok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése