2018. július 30., hétfő

Trish Cook : Éjjeli napfény

Pictures 8011
Trish Cook, az írónő
Kedves Molyok !
Meghoztam életem első könyvértékelését. Nagy izgalommal készítettem el, és nagyon remélem, hogy tetszeni fog nektek, és örömmel olvassátok majd. Ez a könyv nem lenne más, mint Trish Cook Éjjeli napfény című könyve.
Jó olvasást a könyvértékeléshez !








Fülszöveg 
"A ​17 éves Katie Price egy ritka betegséggel él együtt: minimális mennyiségű napfény is halálos fenyegetés a számára. Mivel napközben muszáj a házban maradnia, társaságul csupán megözvegyült apja és legjobb (na jó, igazból az egyetlen) barátja szolgál. Katie világa csak azután teljesedik ki, hogy lement a nap: ilyenkor fogja a gitárját, és a helyi pályaudvaron játszik a jövő-menő utasoknak. 
Charlie Reed valaha sztáratléta volt, és az életében most épp nagy változások vannak készülőben – ő az a fiú, akiért Katie a távolból titokban már évek óta rajong. Miután egy este meglátja a gitározó lányt, a sorsaik összeforrnak, és egy csillagokon átívelő szerelem veszi kezdetét. 
Miközben támogatják egymást céljaik elérésében, és egymásba szeretnek a nyári éjszakák leple alatt, Katie és Charlie között olyan szoros összeköttetés alakul ki, ami elég erős ahhoz, hogy megváltoztassa őket – és mindenki mást is körülöttük –, örökre."

Véleményem

Legelőször a könyv borítójáról szeretnék egy pár szót írni. Szerintem nagyon jól eltalált borítóról van szó. Látszik rajta, hogy milyen különleges kapcsolat van Katie és Charlie között. Mind a két szereplőről sugárzik a szeretet és az egymás iránti megbecsülés ,elfogadás. A borítóról még a címet emelném ki nekem személy szerint nagyon tetszik ez a sárga kiemelés, ezzel is utalva Katie betegségére.
Na és akkor nézzük meg a könyv fontosabb karaktereit. Katie Price szerintem egy kiváló főszereplő, nagyon jól eltalálta az írónő. A betegsége miatt hátrányt szenved a többiekkel szemben, de ő nem adja fel, hanem próbál minél teljesebb életet élni a betegségével együtt. Tetszett, hogy a lány soha nem adta fel az álmait, hanem mindig küzdött értük. Ez szerintem számunkra példa értékű lehet,hogy ha egy ilyen lány, aki a betegsége miatt csak este mehet ki a házból nem adja fel az álmait, akkor mi miért tennénk ? Ezen érdemes elgondolkozni. 
Morgan, Katie legjobb barátnője is szerethető karakter lett. Ő az az igazi bohém csaj, akit nem érdekel, hogy ki mit gondol róla, ő azt teszi, amit ő jónak érez.
Katie apukája számomra egy minta apa karakter, akinek mindene a lánya. Persze sokszor már túlzásba vitte az aggódást, bár ez valamilyen szinten érthető, hiszen Katienek súlyos betegsége van. Viszont nagyon becsülöm a férfiban, hogy ott hagyta álmai munkáját, csak, hogy a lányával minél több időt együtt tölthessen és vigyázzon rá.
Charlie Reed régen nagyon jó úszó volt, ám egy nap nagy butaságot tesz, és ezzel megváltoztatja saját életét. Ő a tipikus menő fiú az iskolában, ám a belső énje, egy igazi arany lelkű fiút takar. Katie a betegsége óta figyeli a fiút, ahogy az elhalad az ablaka előtt. Katie sokáig nem mondja el neki a betegségét, hogy úgy tekinthessen rá, mint egy hétköznapi egészséges lányra. Ám, amikor kiderül a lány betegsége a fiú akkor sem fordul el tőle, hanem mindenben támogatja a végletekig. Na ezért tetszett nekem annyira Charlie karaktere ! Amikor már tudta, hogy nem sokáig lehet együtt a lánnyal, akkor sem hagyta cserben, hanem megfogta a kezét. Csodálatos ,tiszta szívű fiú karakter, akire mindig lehet számítani. 

Hiába a komoly téma, azért voltak olyan részek, amikor az olvasónak önkéntelenül mosolyra húzódott a szája.

"Mennék én, de az arapapagájom imént múlt ki, és shivát kell ülnöm érte…"

"– Figyelj csak, Katie! Nem lenne kedved elmenni valahová, vagy ilyesmi? 
Azonnal megpördülök. 
– Úgy érted, hogy veled együtt? 
Charlie felnevet, és mintha visszatérne az igazi énje. 
– Nem dehogy, külön-külön. Ne már, persze, hogy együtt mennénk! "

Képtalálat a következÅ‘re: „éjjeli napfény”Nahát végérvényesen szerintem ez egy nagyon jó romantikus regény, ami azért kicsit több is, mint egy sima romantikus regény. A könyv olvasása után az olvasó elgondolkozik, hogy a fenébe is nekem hány olyan álmom van, amit szeretnék, de még csak tenni se mertem eddig érte ?

Utolsó gondolatként még mindenkit arra biztatok, hogy soha ne adjátok fel az álmaitokat, és merjetek tenni érte! Hiszen, mitől is félünk ? Mi bajunk lehet, ha teszünk az álmainkért? Véletlenül valóra válnak ? 

Mindenkinek ajánlom, hiszen könnyed szórakozást nyújt, gyorsan el lehet olvasni, mert nem egy terjedelmes regényről van szó, és még talán ad is számodra valami fontosat.


Én ezt a könyvet 5 csillagra értékeltem.

★★★★★

Borító : 4/5

Történet: 5/5
Karakterek: 4/5
Írás stílusa : 4/5
Oldalszáma : 222
Molyos értékelése : 86 %
Kiadta: Maxim Könyvkiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése